John Blanken

Intrada & Wilhelmus

Inspiration Series

Placeholder image
for:
Fanfare
Musical Editions:
Score
Item no.:
890834
Author / Composer:
Level:
medium
Release year:
2004
Publisher / Producer:
Producer No.:
1043586
ISMN:
9790035093979

Description

De titel van Intrada & Wilhelmus spreekt voor zich: een feestelijke introductie gaat vooraf aan het Wilhelmus. De in de introductie gebruikte motieven zijn direct afgeleid van het lied en komen afwisselend naar voren,als het ware gescandeerd door het hele orkest. De introductie besluit met de slotzin van het lied, zodat duidelijk is dat het Wilhelmus begint - voor het geval het de bedoeling is dat de aanwezigen meezingen.De bewerkingbevat twee coupletten van het volkslied. Het eerste is een vierstemmige instrumentatie. Het tweede couplet is groots van opzet: de melodie wordt omlijst met signalen, waardoor een imposant geheel ontstaat. Dit laatste couplet gaatnaadloos over in het naspel, dat weer dezelfde motieven bevat als het begin - en waarmee het werk net zo krachtig sluit als het begon.

20.99  €
incl. VAT, plus shipping
Delivery time: 5–7 working days (Germany)
add to watch list
Recently viewed
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 by Stretta Music. Order and buy sheet music online.

Your specialist for all kinds of sheet music. Online shop, sheet music, music scores and play along for download, books, music stands, music stand lights, accessories.